Κλινική εξέταση

02Η κλινική διάγνωση του προβλήματος είναι εύκολη. Τόσο οι ευρυαγγείες όσο και οι κιρσοί φαίνονται στο δέρμα και πολλές φορές ο ασθενής επισκέπτεται τον αγγειοχειρουργό υποδεικνύοντας μόνος του την περιοχή που τον προβληματίζει. Ο αγγειοχειρουργός μπορεί να χρησιμοποιήσει σύγχρονα εργαλεία για πιο λεπτομερή εκτίμηση του προβλήματος, όπως το veinlite, μια συσκευή που αναδυκνείει μέσω ειδικού φωτισμού τις φλέβες που τροφοδοτούν με αίμα τις ευρυαγγείες και βρίσκονται κάτω απο το δέρμα ή το Syris, μια συσκευή που εκπέμπει πολωμένο φωτισμό, αναδεικνύοντας τις ευρυαγγείες με ιδιαίτερη λεπτομέρεια, που το γυμνό μάτι δεν μπορεί να δει. Και οι δυο συσκευές πρέπει να αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του εξοπλισμού ενός σύγχρονου ιατρείου φλεβολογίας.

Στην σύγχρονη φλεβολογία, η κλινική εξέταση δεν είναι αρκετή. Η πλήρης εξέταση του φλεβικού συστήματος θα πρέπει να συμπληρώνεται απο απεικονιστικό έλεγχο με υπερήχους, το γνωστό στην Ελλάδα «Τρίπλεξ». Η εξέταση με υπερήχους είναι αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης διάγνωσης των κιρσών καθώς το ποιοτικό «Τρίπλεξ» υπερηχογράφημα μπορεί να αναδείξει την επιστροφή αίματος στο πόδι και κυρίως την πορεία του, δίνοντας την δυνατότητα κατάρτησης ενός λεπτομερούς χάρτη του προβλήματος στο πόδι καθοδηγώντας την αποτελεσματική θεραπεία του.

05Η σωστή χρήση των υπερήχων σε συνδυασμό με την λήψη καλού ιστορικού και την κλινική εξέταση συνήθως αρκούν για την πλήρη διάγνωση των κιρσών και των ευρυαγγειών. Η διάγνωση των παθήσεων του εν τω βάθει φλεβικού δικτύου μπορεί να χρειάζεται να συμπληρωθεί με επιπλέον απεικονιστικό έλεγχο όπως με μαγνητική φλεβογραφία ή φλεβογραφία με σκιαγραφικό, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο απο τον θεράποντα αγγειοχειρουργό.

contactBTN

Ρωτήστε μας!

Που θα μας βρείτε

Αθήνα

  • Δ. Καρνεάδου 41, Αθήνα
  • Τ. 213-0035757

map

Χαλάνδρι

  • Δ. Λ. Πεντέλης 22, Χαλάνδρι
  • Τ. 213-0035757

map