Θερμοπηξία

Η Θερμοπηξία είναι μια μέθοδος αντιμετώπισης για τις ευρυαγγείες η οποία αναπτύχθηκε την τελευταία 10ετία.

Η αρχή λειτουργίας της βασίζεται στην παραγωγή κυμάτων υψηλής συχνότητας (4 ΜΗz) και στην μετάδοσή τους μέσω μιας πολύ λεπτής βελόνας με διάμετρο από 0.075 έως 0.15 χιλιοστά. Τα κύματα αυτά αποδίδουν στη φλέβα θερμική ενέργεια παλμικά, με μεγάλη ακρίβεια. Έτσι, η φλέβα συρρικνώνεται ενώ ταυτόχρονα προστατεύονται οι γύρω ιστοί. Η κάθε παρακέντηση απέχει από την άλλη ένα με δύο χιλιοστά. Τελειώνοντας τη θεραπεία, η φλέβα έχει σβήσει τελείως και στη θέση της αναπτύσσεται δερματική αντίδραση, η οποία είναι πιο έντονη στα σημεία των παρακεντήσεων και διαρκεί από μια έως δύο εβδομάδες.

Η μέθοδος είναι ανώδυνη και ιδιαίτερα καλά ανεκτή για τον ασθενή. Η θεραπεία είναι ταχύτατη και τυπικά απαιτούνται 15-20 λεπτά για να καλυφθούν φλέβες συνολικού μήκους μεγαλύτερου του ενός μέτρου.

Η θερμοπηξία μπορεί να εφαρμοστεί μόνη της ή σε συνδυασμό με σκληροθεραπεία σε ευρυαγγείες εξαιρετικά μικρής διαμέτρου με άριστα αποτελέσματα.

Τα αποτελέσματά της, σε αντίθεση με την εφαρμογή διαδερμικού Laser, δεν επηρεάζονται από τον τύπο δέρματος του ασθενούς. Μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε σημείο του σώματος, ακόμη και στο πρόσωπο.

Αν εφαρμοστεί μεμονωμένα, χωρίς σκληροθεραπεία, δεν είναι απαραίτητη η χρήση ελαστικών καλτσών μετά τη θεραπεία.

contactBTN

Ρωτήστε μας!

Που θα μας βρείτε

Αθήνα

  • Δ. Καρνεάδου 41, Αθήνα
  • Τ. 213-0035757

map

Χαλάνδρι

  • Δ. Λ. Πεντέλης 22, Χαλάνδρι
  • Τ. 213-0035757

map