Φλεβικές Παθήσεις

Τα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με το φλεβικό σύστημα των κάτω άκρων είναι εξαιρετικά συχνά. Υπολογίζεται ότι το 1-3% του συνολικού κόστους της παγκόσμιας υγείας αντιστοιχεί στις φλεβικές παθήσεις.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής το 23% του πληθυσμού πάσχει από κιρσούς ενώ το 6% πάσχει από πιο προχωρημένες μορφές φλεβικής ανεπάρκειας. Στο Ηνωμένο  Βασίλειο, πάνω από 8 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από κάποια μορφή φλεβικής νόσου.

Αν και πρόκειται για πρόβλημα τόσο συχνό, η ενημέρωση του κοινού σχετικά με την φλεβική ανεπάρκεια είναι ιδιαίτερα ελλιπής.

Το φλεβικό δίκτυο των κάτω άκρων διαφέρει ανατομικά τόσο πολύ από άνθρωπο σε άνθρωπο, που δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι δεν είναι δυνατό να βρεθούν δύο άνθρωποι στους οποίους αυτό να είναι παρόμοιο.
Αυτές οι ανατομικές διαφορές έχουν ως αποτέλεσμα η φλεβική νόσος να εξελίσσεται και να εκδηλώνεται σε κάθε άνθρωπο διαφορετικά.

Είναι επόμενο, λοιπόν, ότι η φροντίδα των φλεβών και η αντιμετώπιση των προβλημάτων τους πρέπει να εξατομικεύεται για κάθε ασθενή, έτσι ώστε τα αποτελέσματα να είναι ιδανικά.

Τα στρατηγικά σημεία για την σωστή αντιμετώπιση της φλεβικής ανεπάρκειας είναι η λεπτομερής διάγνωση και χαρτογράφηση του προβλήματος του κάθε ασθενούς και στη συνέχεια η επιλογή της σωστής τεχνικής ή συχνά, αν αυτό κρίνεται απαραίτητο, συνδυασμός των τεχνικών που έχει να προσφέρει η σύγχρονη φλεβολογία.

contactBTN

Ρωτήστε μας!

Που θα μας βρείτε

Αθήνα

  • Δ. Καρνεάδου 41, Αθήνα
  • Τ. 213-0035757

map

Χαλάνδρι

  • Δ. Λ. Πεντέλης 22, Χαλάνδρι
  • Τ. 213-0035757

map