Φλεβικά Έλκη

Τα φλεβικά έλκη είναι βλάβες στο δέρμα. Προκύπτουν σαν αποτέλεσμα χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας. Είναι δύσκολα στην αντιμετώπισή τους, η επούλωσή τους καθυστερεί πολύ και έχουν την τάση να υποτροπιάζουν.

φλεβικά έλκηΣυνήθως αναπτύσσονται στην έσω επιφάνεια της κνήμης, πάνω από τον αστράγαλο. Είναι ολικού πάχους ενώ το δέρμα γύρω από το έλκος μπορεί να έχει καφέ απόχρωση και να είναι σκληρό στην υφή. Οι επιμολύνσεις είναι συχνές και χαρακτηρίζονται από ένα πράσινο επίχρισμα που καλύπτει την επιφάνεια του έλκους και την άσχημη μυρωδιά που αναδύει. Το μέγεθός τους μπορεί να είναι αρκετά μεγάλο.

Τα φλεβικά έλκη συνήθως δεν επουλώνονται χωρίς ειδική φροντίδα. Η αντιμετώπισή τους περιλαμβάνει τοπική καθαριότητα και συχνές αλλαγές του έλκους με αποστειρωμένες γάζες και πλύσεις με φυσιολογικό ορό (όχι Betadine ή ιώδιο), εφαρμογή ισχυρής συμπίεσης (ισχυρή περίδεση με ελαστικούς επιδέσμους ή ελαστικές κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης, συνήθως Class III) και αντιμετώπιση του αίτιου που τα προκαλεί, δηλαδή της φλεβικής ανεπάρκειας.

Στο Πρότυπο Ιατρείο Φλεβικών Παθήσεων η αντιμετώπιση της αιτίας του φλεβικού έλκους, δηλαδή της φλεβικής ανεπάρκειας, επιτυγχάνεται με ενδοαυλική θεραπεία με Laser. Αυτή είναι ανώδυνη, έχει πολύ μικρές πιθανότητες επιπλοκών, πραγματοποιείται χωρίς να χορηγηθεί γενική ή περιοχική αναισθησία και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες ακόμη και την επόμενη ημέρα. Ο ρόλος της ενδαοαυλικής θεραπείας με Laser είναι να μειώνει την φλεβική υπέρταση στην περιοχή του έλκους, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο στην ταχύτερη επούλωσή του. Ταυτόχρονα, εφαρμόζεται και ειδική θεραπεία με εφαρμογή Laser στην επιφάνεια των φλεβικών ελκών, η οποία έχει θεαματικά αποτελέσματα, επιταχύνοντας σημαντικά την επούλωση. Η θεραπεία αυτή εφαρμόζεται επίσης και σε έλκη άλλης αιτιολογίας, όπως σε έδαφος λεμφοιδήματος, αγγειίτιδας ή αρτηριακής ανεπάρκειας με ιδιαίτερα καλά αποτελέσματα.

Δείτε φωτογραφίες περιστατικών πριν και μετά την αντιμετώπιση των φλεβικών ελκών

contactBTN

Ρωτήστε μας!

Που θα μας βρείτε

Αθήνα

  • Δ. Καρνεάδου 41, Αθήνα
  • Τ. 213-0035757

map

Χαλάνδρι

  • Δ. Λ. Πεντέλης 22, Χαλάνδρι
  • Τ. 213-0035757

map